Excite

Talentvolle golfer mist een been

Ooit schreven we hier over de piloot die geen armen had. Mensen die ledematen kwijtraken, zijn vaak extra gemotiveerd om alles uit het leven - en hun lichaam - te halen. Dat geldt ook voor Manuel de los Santos. De 25-jarige Dominicaan was ooit een talentvolle honkballer, die op het punt stond door te breken in de hoogste Amerikaanse divisie. Door een motorongeluk raakte hij echter een been kwijt. Toch weerhoudt hem dat niet om topsporter te worden.

Om zijn gedachten op iets anders te zetten dan zijn verloren been en het motorongeluk, ging Manuel de los Santos naar Frankrijk. Daar kwam hij in contact met de golfsport. Het spelletje met de club en de kleine bal was precies waar hij naar op zoek was. Een manier om te sporten, ondanks zijn handicap, zodat zijn ambities om de top te bereiken behouden bleven.

Weinig mensen geloofden in Manuel de los Santos, maar inmiddels heeft hij zijn handicap naar 3 terug gebracht. Een knappe opgave, zelfs voor mensen die hun beide benen nog hebben. Maar De los Santos is nog niet tevreden. Hij wil richting de handicap 0 en uiteindelijk zelfs prof worden. Zijn echte handicap staat hem daarbij niet in de weg, het heeft hem alleen maar sterker gemaakt. Het toont de veerkracht en weerbaarheid van de menselijke geest.

Afbeelding: Golfreportlatino.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020