Excite

Taliban richten bloedbad aan op school in Pakistan

  • © Getty Images
De Taliban hebben een bloedbad aangericht op een school in Peshawar, in Pakistan. Ze vielen hier dinsdag een school binnen en zouden daar 104 mensen hebben vermoord. 84 daarvan zouden kinderen zijn.

De stad Peshawar ligt in een gebied waar het steeds al onrustig is. Het ligt dicht bij de grens met Afghanistan en geweld is hier vrijwel de orde van de dag. Volgens bronnen binnen het leger zouden tenminste zes Talibanstrijders met vesten met explosieven een openbare school binnen zijn gedrongen. Daar schoten ze vervolgens willekeurige leerlingen dood. Ook zou één van de terroristen zichzelf hebben opgeblazen.

Volgens een woordvoerder van de terreurgroep Tehreek-e-Taliban Pakistan zou het hier om een wraakactie gaan die het gevolg is van het offensief van het Pakistaanse leger in Noord-Wazristan. Overigens beweert deze woordvoerder ook dat de terroristen de opdracht hebben gekregen jonge kinderen met rust te laten.

Ooggetuigen geven echter andere berichten door. Naast de vele doden zouden er ook nog een groep kinderen gegijzeld worden. Premier Nawaz Sharif heeft al aangegeven dat hij voor deze gijzelnemers geen genade zal hebben. Hij noemt de gebeurtenissen van deze morgen een 'nationale tragedie' en spreekt van een 'slachtpartij'.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020