Excite

Tandenstoker van Charles Dickens verkocht

Rond de kerstdagen is Charles Dickens een echte ster. De schrijver van Oliver's Twist en A Christmas Carol weet namelijk bij veel mensen het echte kerstgevoel op te wekken met zijn woorden. Zo draait momenteel een 3D-versie van A Christmas Carol in de Nederlandse bioscopen, wat van het bekende verhaal een kerstnachtmerrie maakt met een goed einde. Ook Deventer staat komend weekend weer in het teken van Charles Dickens, als 900 figuranten zich verkleden als personages uit de verhalen van Dickens en de middeleeuwse binnenstad veranderen in 19e eeuws Londen.

Er is dus geen betere tijd om van je Charles Dickens prullaria af te komen dan tijdens kerst. Dat hebben de erfgenamen van Charles Dickens ook bedacht. Daarom werd deze week een originele tandenstoker van Charles Dickens geveild in New York. Hoewel van te voren niet meer dan twee- a drieduizend euro werd verwacht, leverde de oude tandenstoker toch zo'n 5.000 euro op.

Het is dan ook een bijzondere tandenstoker. Niet alleen omdat hij ooit toebehoorde aan Charles Dickens, maar het is een tandenstoker van goud en ivoor. Op zich al een duur apparaatje om je tanden schoon te houden, wat bewijst dat Charles Dickens wel over armoede schreef, maar er als schrijver weinig meer mee te maken had. De koper wenste anoniem te blijven.

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020