Excite

Tarik Z. handelde alleen

  • © Getty Images
Tarik Z., de 19-jarige man die donderdagavond met een nepwapen de studio's van de NOS binnendrong, zegt alleen te hebben gehandeld. Tijdens zijn actie claimde hij niet alleen te werken en zei hij dat hij namens een organisatie handelde. Naar eigen zeggen zou de scheikundestudent ook geen banden hebben met een terreurgroep of een andere organisatie.

De man uit Pijnacker drong donderdagavond tijdens het 8-uurjournaal de studio binnen en eiste zendtijd. Hij bedreigde een beveiliger, die hem vervolgens naar de studio bracht. Tijdens de actie wist al het personeel dat aanwezig was in het gebouw naar buiten te komen. Na de inval van de politie bleek dat Tarik een neppistool had. Hij liet dit direct vallen toen de politie daarom vroeg.

Na zijn arrestatie is hij direct verhoord. Hij verklaarde toen dat er geen cyberaanval op handen was en dat er geen explosieven geplaatst waren, iets dat hij wel vermeld had in zijn dreigbrief. Hoewel Tarik nog niet veel heeft verklaard over zijn actie en het nog niet duidelijk is waarom hij precies gedaan heeft wat hij deed, lijkt het erop dat er geen link is met andere gebeurtenissen en acties.

Tarik Z. wordt vrijdag om 15:00 voorgeleid voor de rechter-commissaris op verdenking van gijzeling en bedreiging. Het OM eist dat hij langer vastgehouden wordt en wil een persoonlijkheidsonderzoek uitvoeren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020