Excite

Taxispionnen tegen coketaxi's

Uit een onderzoek van het tijdschrift Nieuwe Revu bleek dat drie op de acht Amsterdamse taxi’s niet alleen hun klanten vervoeren, maar ook gewoon zakjes coke in de auto hebben liggen. “Het blijkt wel erg makkelijk om een lijntje te scoren tijdens een ritje. Dat is nou niet de service die wij graag zien in de taxiwereld,” zegt PVV-Kamerlid Richard de Mos die met het idee van de taxispionnen kwam.

Zijn plan is om taxispionnen in te zetten. Zij zouden tijdens ritjes erachter moeten komen welke chauffeurs dealen en zij moeten dan ook deze chauffeurs kunnen pakken. Dat is het voorstel van De Mos aan minister van Infrastructuur, Melanie Schultz van Haegen. Het is niet het eerste plan dat de PVV indient om de taxiwereld een betere naam te bezorgen. Eerder kwamen ze met het idee om te hoge ritprijzen en omrijders op te sporen door middel van ‘mystery guests’.

De Mos vindt de overgang naar de nieuwe taxiwet een geschikt moment om de mystery guests en taxispionnen in te zetten. Deze wet ligt momenteel bij de Tweede Kamer om behandeld te worden. Gemeentes moeten hierbij meer bevoegdheid krijgen, het moet mogelijk worden om eisen te stellen aan de taxibranche. Ook het wachttarief in de prijs zal met deze wet teruggebracht worden. Eigenlijk zou de nieuwe taxiwet al ingevoerd moeten zijn, maar meerdere keren is er vertraging opgetreden bij de invoering.

Afbeelding: Flickr, Chris Sobzcak

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020