Excite

Taylor Swift en Justin Bieber grote winnaars MTV EMA's

De 22-jarige zangeres Taylor Swift en de 18-jarige zanger Justin Bieber zijn de grote winnaars van de MTV European Music Awards geworden. Beide artiesten sleepten drie awards in de wacht. De megashow werd aan elkaar gepraat door topmodel Heidi Klum. Taylor Swift trakteerde het publiek in het Duitse Frankfurt ook nog op een spetterend optreden, nadat ze won in de categorieën beste vrouwelijke artiest, beste live-optreden en beste look. De zangeres was enorm blij met haar prijzen: "Het is ongelooflijk," reageerde de zangeres. "Dit is mijn eerste EMA's en ik win er drie, dit is wel een reden om terug te komen naar Europa!"

Andere winnaars MTV EMA's

De kersverse single Justin Bieber was niet aanwezig bij het prijzenfestijn. Desondanks won hij de awards voor beste world stage (beste wereldartiest), beste popartiest en beste mannelijke artiest. De jongensband One Direction won twee MTV EMA awards, voor beste nieuwkomers en beste fans. Ook de vijf zangers van One Direction konden niet aanwezig zijn in Frankfurt. Het beste liedje van dit jaar is Call Me Maybe van zangeres Carly Rae Jepsen en de Koreaanse PSY won met Gangnam Style de prijs voor beste video. Andere winnaars waren onder anderen David Guetta en Nicki Minaj. Rihanna was genomineerd voor zes MTV EMA's, maar won er geeneen.

Optredens

Behalve het optreden van Taylor Swift waren er live performances van onder meer PSY, The Killers, No Doubt en Muse. De awards werden uitgereikt door sterren als Kim Kardashian en de Jonas Brothers. Ook werd er stil gestaan bij het overlijden van Whitney Houston en Beastie Boy Adam Yauch.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020