Excite

Telenet Marketingcampagne of fraude?

Donderdag werden verschillende mensen opgebeld in de Belgische Kempen door Telenet met de vraag of men wilde deelnemen aan een experiment. De smartcard en de afstandbediening zouden hierbij een maand lang in bewaring blijven bij Telenet. Veel mensen vonden dit vreemd en de politie kreeg dan ook veel klachten binnen.

De helpdesk van Telenet gaf ook duidelijk aan dit niet te vertrouwen, want het is een manier om illegaal te downloaden op jouw Smartcard. De helpdesk zei zelfs: "We maken een dossier op met de klachten van alle mensen die hiermee te maken krijgen." Het advies was dan ook om niet in te gaan op de actie.

Toch hebben de redacteurs van de krant De Standaard uitgezocht wat er zou gebeuren en de mensen die belden over het experiment uit te nodigen. Toen de mannen verschenen was het duidelijk dat ze wel degelijk van Telenet zijn. Volgens Telenet heeft dit te maken met een interne communicatiefout en er is wel degelijk een experiment.

In het experiment wordt namelijk getest hoe mensen reageren als ze een maand lang geen digitale televisie hebben. Het is onderdeel van een marketingcampagne om te laten zien hoe belangrijk digitale televisie is geworden. Inwoners van de Kempische plaats Balen hoeven zich dus geen enkele zorgen te maken.

Afbeelding: Flickr account robertcouse

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018