Excite

Tenminste vijf doden bij treinongeluk VS

  • © Getty Images
Bij een treinongeluk in de Amerikaanse stad Philadelphia zijn tenminste vijf mensen om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde dinsdag. Naast de vijf dodelijke slachtoffers die al gevonden zijn, moesten ook 65 mensen naar het ziekenhuis worden gebracht. Zes van die mensen zijn zwaargewond. Dit werd bekendgemaakt door de burgemeester en brandweer van Philadelphia.

Op dinsdagavond lokale tijd ontspoorde de passagierstrein. Deze was onderweg van Washington naar New York en liep waarschijnlijk in een bocht uit de rails. Acht van de tien wagons van de trein stonden niet meer rechtop en de voorste wagon was volledig verwoest door de crash. In de trein zaten 238 passagiers en nog eens vijf medewerkers. Zij zagen het ongeluk niet aankomen: "We waren lekker aan het rijden en lagen toen ineens op onze kant", aldus een passagier.

Volgens burgemeester Michael Nutter is het een puinhoop op de rampplek. Hij geeft aan dat hij nog nooit zoiets gezien heeft in zijn leven. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren en hoe de trein heeft kunnen ontsporen. Hier proberen vervoerder Amtrak en de Amerikaanse autoriteit voor transportveiligheid nog wel achter te komen; zij onderzoeken de oorzaak van het ongeluk en hopen daar binnenkort meer informatie over te hebben.

De identiteit van de overleden slachtoffers is nog niet bekend gemaakt. Wel zouden er inmiddels nog 140 mensen in het ziekenhuis liggen. Deze slachtoffers zijn verdeeld over verschillende ziekenhuizen in en om de stad, namelijk de Temple University Hospital, Aria Health-Frankford, Hahnemann University Hospital en het Albert Einstein Medical Center. 120 brandweermannen en 200 politie-agenten verleenden hun steun op de rampplek.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020