Excite

Terugblik: Het laatste optreden van Michael Jackson

Gisteren vond het allerlaatste optreden van Michael Jackson plaats. In de aanwezigheid van duizenden fans en veel familieleden en vrienden werd een laatste eerbetoon gehouden voor de King of Pop. Toen zelfs dochter Paris het woord nam wist niemand het droog te houden.

De familie Jackson had het aangepakt zoals Michael dat waarschijnlijk gewild zou hebben: groots en vol gevoel. Veel vrienden van de popster waren aanwezig en vierden het leven van de popster door een aantal van zijn eigen nummers te vertolken of door hun ervaringen met de King of Pop te delen.

Mariah Carey, Jennifer Hudson, Stevie Wonder, John Mayer, Lionel Richie, Usher: allemaal waren ze aanwezig om ten overstaan van de talloze fans én de met goud bekleedde kist waarin de King of Pop zelf lag hun laatste eer te betonen aan de man die ook in hun levens veel verschil had gemaakt.

De ceremonie was indrukwekkend en draaide niet alleen om het grote gemis en het grote verdriet waar iedereen mee te maken had, maar was vooral ook een viering van het leven van een groots man.

Aan het einde van de dienst in Staples Center in Los Angeles nam de 11-jarige dochter van Michael, Paris, het woord. Huilend vertelde ze dat Michael voor haar eigenlijk maar één ding was: de beste vader ooit. En hoe groot de bijdrage van Michael Jackson aan de popmuziek ook geweest is; waarschijnlijk is dát de manier waarop hij het liefst herinnerd zou willen worden!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020