Excite

The Avengers verpulvert records in Noord-Amerika

De film The Avengers heeft de magische grens van 200 miljoen dollar in het openingsweekend bereikt. De superheldenfilm leverde in de Verenigde Staten en Canada een bedrag van 207,4 miljoen Amerikaanse dollar op, omgerekend bijna 159 miljoen euro. Dat heeft producent Disney maandag bekend gemaakt. Zondag werd het record al verwacht, toen Disney een raming naar buiten bracht. De cijfers vielen nog positiever uit dan verwacht.

Harry Potter

Met de kaartverkoop van The Avengers is het oude record van het tweede deel van Harry Potter and the Deathly Hallows ruim verbroken. Het tweede deel van de laatste Harry Potter film bracht op de eerste vrijdag, zaterdag en zondag na de release vorig jaar 169 miljoen dollar op. De derde plaats met de grootste opbrengst in het openingsweekend is voor de Batman-film The Dark Knight, die ruim 158 miljoen dollar in het laatje bracht.

The Avengers

The Avengers gaat over Nick Fury van S.H.I.E.L.D. die superhelden Iron Man, de Hulk, Thor en Captain America bij elkaar brengt om de aarde van Loki en zijn leger te redden, wat de ondergang zou betekenen voor onze planeet. Al deze superhelden hadden eerder al hun eigen film. De film werkt met een echte sterrencast: onder andere Robert Downey, Jr., Samuel L. Jackson en Scarlett Johansson spelen mee in The Avengers.

Rest van de wereld

The Avengers doet het ook goed in de rest van de wereld. Buiten Canada en de Verenigde Staten bracht de film 447,4 miljoen dollar op. In Nederland is de film al te zien vanaf 25 april.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020