Excite

The Beatles weer op daken van Londen

The Beatles speelden veertig jaar geleden op het dak van Apple in Londen. De wijk Savile Row werd door de vier rockers uit Liverpool volledig plat gelegd. De politie beëindigde toentertijd het optreden door letterlijk de stekker uit het stopcontact te trekken. Veertig jaar na dato speelde de beroemde coverband The Bootleg Beatles afgelopen vrijdag eveneens op het dak van Apple.

Politie was het er weer niet mee eens

Net als veertig jaren geleden had de overheid al geroepen dat het niet toegestaan was om op de daken van Londen een concert te geven. Ze voelden de bui namelijk al weer hangen. The Beatles herdenken doe je maar onder de pannen, zo redeneert de overheid. Maar rock 'n roll is rock 'n roll en rock 'n roll is dus rebels. The Bootleg Beatles beklommen dus ondanks de waarschuwingen alsnog de koude en glibberige daken en speelden twee covers van The Beatles.

Waar een wil is, is een dak

Ondanks dat de overheden en de politie het tribuut aan The Beatles verboden hadden, lukte het The Bootleg Beatles toch op het dak terecht te komen. Daar speelden The Beatles wannabe's de nummers 'Get Back' en 'One After 909'. Hopelijk hebben Paul McCartney en co een traantje weggepinkt bij het recalcitrante optreden van The Bootleg Beatles. Uiteindelijk was het de kou die de band van het dak afjoeg. Van grote opstoppingen en platgelegde woonwijken was veertig jaar na het beroemde concert van The Beatles geen sprake.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020