Excite

The Doors zoeken Jim Morrison op

Hoewel het inmiddels veertig jaar geleden is dat de legendarische zanger van The Doors, Jim Morrison, dood werd aangetroffen, zijn fans en bandleden hem nog niet vergeten. De voormalige leden van The Doors brachten zondag een bezoekje aan het graf van hun voorman.

Jim Morrison werd precies 40 jaar geleden dood gevonden in een bad in een hotel. Men gaat er vanuit dat hij hartproblemen heeft gekregen, mogelijk als gevolg van een overdosis. Het zou echter ook nog moord kunnen zijn; dat is nooit uitgesloten. Zijn dood heeft nog jarenlang tot speculaties geleid, want hartfalen kwam niet zoveel voor bij jongere mensen.

Naast de voormalige bandleden bezochten ook verschillende fans het graf dit weekend. Ze staken kaarsen aan en toonden respect aan de zanger, die vooral bekend werd met hits als Light My Fire, L.A. Woman en Riders on the Storm. Volgens de verhalen zou Morrison de meeste teksten van zijn nummers onder invloed hebben geschreven. Dat maakte blijkbaar weinig uit, want het werden stuk voor stuk hits.

In 1991 kwamen The Doors weer even volop in de belangstelling, toen Oliver Stone een nieuwe film maakte over hen. Val Kilmer speelde daarin de hoofdrol van Morrison. Door die film werden ook de nummers ineens weer meer op de radio gespeeld, iets dat voor een ware revival zorgde.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019