Excite

The Iceman is een wetenschappelijke wonder

Wel eens een te grote hap van een waterijsje genomen? Voelt niet prettig, doet zelfs pijn. Hetzelfde geldt voor je hand te lang in de vrieskist houden of erg lang buiten lopen met dubbele cijfers onder nul. Kou is nu eenmaal niets iets waar het menselijk lichaam voor gemaakt is. Kou is om te mijden, niet om van te genieten. Leg dat maar eens uit aan Wim Hof. Zijn bijnaam is The Iceman, omdat hij met gemak vijf kwartier in een bak gevuld met ijs kan blijven zitten. Maar goed, misschien is het meer de taak van Wim Hof om het een en ander uit te leggen.

Wetenschappers zijn onder de indruk van Wim Hof. Sterker nog, ze begrijpen The Iceman helemaal niet. Want wat hij kan, is wetenschappelijk onmogelijk. Voordat je keihard 'freak' begint te roepen, lees eerst even de feiten. Hof lijkt namelijk zijn centrale zenuwstelsel te kunnen beïnvloeden. Dat kunnen jij en ik dus niet. Tevens kan hij zijn bloedvaten openen en sluiten. Sterker nog, na zes dagen reageren zijn bloedcellen anders dan normale bloedcellen in het laboratorium. Het lichaam van The Iceman blijft constant op 37 graden, ongeacht de buitentemperatuur. Ook zijn hartslag en bloeddruk blijven onder controle. Hij gaat zelfs niet trillen of bibberen, omdat hij zijn interne kachel drie keer zo hoog kan zetten, zonder moeite. Okee, nu mag je 'freak' roepen.

Nijmeegse wetenschappers deden tests met Wim Hof toen hij aan het oefenen was voor nieuwe optredens. Dat oefenen bestaat waarschijnlijk gewoonweg uit gaan zitten in een bak met ijs. De reacties van het lichaam van Hof intrigeren wetenschappers. Daarom zouden ze hem graag als proefdier willen gebruiken en uitgebreide experimenten met hem en zijn lichaam doen. Klinkt als een aantrekkelijke deal. Hof zelf zegt daarover: 'Het gaat mij niet om de ijscapriolen. Ik wil de mensheid helpen. We kunnen veel meer met ons immuunsysteem. Dat is belangrijk voor allerlei ziektes.' Overigens geeft hij aan dat hij het net zo koud als iedereen zou hebben, als hij zich niet bovenmatig zou concentreren. Dus vooral blijven oefenen thuis!

Afbeelding: Telegraaf.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020