Excite

‘The King’s Speech’ grote winnaar Oscars

De film The King’s Speech was gisterenavond de grote winnaar tijdens de Oscar-uitreikingen. Hoofdrolspeler Colin Firth kreeg een Oscar voor beste acteur en noemde dit tijdens zijn speech het hoogtepunt uit zijn carrière.

The King’s Speech is een op waarheid gebaseerd verhaal over koning George VI van Groot-Brittannië en vertelt hoe de koning zijn stotterprobleem overwint in de periode die net vooraf ging aan de Tweede Wereldoorlog. De film werd al getipt als grote kanshebber en won eerder dit jaar al een aantal andere prijzen. Uiteindelijk werden er vier Oscars gewonnen: de Oscar voor beste acteur, beste regie, beste scenario en beste film. Die laatste is direct de meest prestigieuze: als je die wint, dan ben je eigenlijk de grote winnaar van het jaar.

Tijdens zijn speech vertelde Firth ook nog dat hij eigenlijk het liefst wilde dansen van blijdschap, maar dat dat voor de toeschouwers geen prettig gezicht zou zijn. Daarom hield hij het kort en bedankte hij zijn familie en collega’s, waarna hij backstage verdween om ‘de impulsen van zijn lichaam onder controle te houden’.

De zwangere Nathalie Portman had ook de avond van haar leven. Zij ging naar huis met het beeldje voor beste actrice, verdiend voor haar rol in Black Swan. Eerder won ze voor die rol al een Golden Globe. Voor de Oscars was ze wederom favoriet en leek het er al op dat de andere genomineerden, Annette Bening, Nicole Kidman, Jennifer Lawrence en Michelle Williams eigenlijk geen kans maakten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker nicogenin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021