Excite

The King’s Speech lijkt grote winnaar Oscars

Het lijkt er op dat de nieuwe film over het leven van koning George V de grote winnaar wordt bij de Oscars. Tijdens een spannende ceremonie werden de nominaties bekend gemaakt. The King’s Speech wist er maar liefst 12 in de wacht te slepen.

Het waargebeurde verhaal vertelt hoe de Britse vorst, gespeeld door Colin Firth, over zijn spraakproblemen heen kwam en zo zijn land wist te inspireren in tijden van oorlog. Eerder gingen al geruchten dat Colin Firth genomineerd zou worden voor beste acteur. Dat is inmiddels gebeurd. Ook kreeg de film een nominatie voor Beste Film.

De film True Grit volgt met tien nominaties, waaronder die voor beste film, beste regie en beste hoofdrolspeler. True Grit is een remake van een oude film van John Wayne, dé Amerikaanse westernheld van het witte doek. Andere grote kanshebbers zijn The Social Network, waarin het verhaal wordt verteld van de oprichting van Facebook, en Toy Story 3.

Onder de genomineerde acteurs en actrices zijn ook bekende namen: Nicole Kidman voor Rabbit Hole, Annette Bening voor The Kids Are Alright, Natalie Portman voor Black Swan, Michelle Williams voor Blue Valentine en Jennifer Lawrence voor Winter’s Bone. Javier Bardem werd genomineerd omdat hij in Biutiful alleen maar Spaans spreekt.

De Oscars zullen op 27 februari worden uitgereikt, tijdens de 83e editie van het feest.

Afbeelding: Flickr account nicogenin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020