Excite

The Lost Symbol van Dan Brown te koop

De nieuwste thriller van Dan Brown is uit. De schrijver van de Da Vinci Code en Angels & Demons hoopt weer goud in handen te hebben met zijn nieuwste roman, The Lost Symbol genaamd. Aan de marketing zal het in ieder geval niet liggen en aan de oplage ook niet. Maar liefst 6,5 miljoen exemplaren zijn gedrukt voor de Engelstalige landen. Vertalingen zullen razendsnel volgen. Ook in The Lost Symbol is Robert Langdon de hoofdpersoon. Never change a winning team, zal Dan Brown gedacht hebben.

In The Lost Symbol wordt Robert Langdon onder valse voorwendselen naar het Capitool in Washington D.C. geleid. Daar komt hem een gruwelijk symbool onder ogen. Een afgehakte hand met tatoeages van de vrijmetselerij wijst naar een schilderij van George Washington, de eerste president van Amerika. Uiteindelijk zal George Washington worden afgeschilderd als een verrader in het boek. Dat gaat Amerika niet leuk vinden en Dan Brown dus wel. Zijn succes is grotendeels te danken aan het shockeren van grote groeperingen, zoals de christenen, de katholieke kerk en nu dus heel Amerika.

Rond de verkoop van The Lost Symbol zijn weer de nodige marketingstunts bedacht. Zo is er in Australië een wedstrijd gehouden wie het snelst kon lezen. De nieuwe thriller van Dan Brown werd daarbij als leesmateriaal gebruikt. Snellezers kregen de avond voor de eerste verkoop een exemplaar in handen. Inmiddels is het boek op Amazon.com al het zesde grootste boek van 2009. En dat binnen een dag, doet Dan Brown toch weer erg netjes.

Afbeelding: Flickr, Matti Mattila

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018