Excite

The Passion groot succes

Om een succesvol televisieprogramma te maken, hoef je helemaal geen talentenshow op te zetten. Maar er moet wel muziek in zitten. Het speciaal voor Pasen gemaakte muziekspektakel The Passion heeft namelijk indrukwekkende kijkcijfers gehaald. Bijna een miljoen mensen keken naar de live-uitzending van de EO en de RKK.

Daarmee staat het programma op de vijfde plek waar het kijkcijfers van donderdag betreft. In The Passion werd de lijdensweg van Jezus vertolkt. Maar liefst 20.000 kwamen op de Markt in Gouda kijken naar de opnames.

Syb van der Ploeg, ooit frontman van de band De Kast, nam de rol van Jezus op zich. Zijn moeder Maria werd gespeeld door niemand minder dan zangeres Do. Hoewel niet bekend om zijn zangkunsten was acteur Frank Lammers te zien als Judas. De cast werd aangevuld met Thomas Berge en Hanna Verboom, terwijl het geheel aan elkaar werd gepraat door jakhals Erik Dijkstra.

The Passion kwam tot stand door een samenwerking van de omroepen EO en RKK, de Protestantse Kerk Nederland, het Nederlands Bijbelgenootschap en de Gemeente Gouda. De partners zouden al in gesprek zijn over een eventuele tweede editie van The Passion volgend jaar. De omroepen hebben namelijk veel enthousiaste reacties gekregen.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018