Excite

The President’s Speech nieuwe kanshebber Oscars?

Na het enorme succes van The King’s Speech kan een opvolger natuurlijk niet lang op zich laten wachten. Jimmy Kimmel, een Amerikaanse tv-presentator, stelde deze week al een mooie optie voor: The President’s Speech. Als inspiratiebron mag George Bush dienen.

De voormalige president van de Verenigde Staten staat inmiddels bekend om zijn bizarre uitspraken en conclusies en zou meer dan voldoende materiaal leveren voor een volledige film. Kimmel had ook al bedacht wie George Bush dan spraaklessen moest geven: bokser Mike Tyson.

Vorige week werd bekend dat The King’s Speech de grote winnaar was bij de uitreiking van de Oscars. De film vertelt het verhaal van de Engelse koning George die zijn spraakprobleem aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog op weet te lossen. Colin Firth, die de hoofdrol in de film vervulde, wist talloze harten te veroveren met zijn kwetsbare weergave van de Engelse vorst. In de film roept koning George de hulp in van Lionel Logue, een nogal onorthodoxe logopedist. Die weet echter wel het stotterprobleem van de koning op te lossen.

Zowel in Europa als in Amerika werd enthousiast gereageerd op de film. De Britse koningin zou zelfs een compliment hebben gegeven voor de weergave van haar familie. The King’s Speech draait nog in de Nederlandse bioscopen.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020