Excite

The Social Network grote winnaar Golden Globes

Tijdens de uitreiking van de Golden Globes kwam een verrassende winnaar uit de bus: The Social Network kreeg maar liefst vier awards. Indrukwekkend, want de Golden Globes zijn na de Oscars de belangrijkste filmprijzen in Amerika.

De film werd beloond voor de awards voor beste film, beste scenario, beste regisseur en beste soundtrack. De film gaat over de oprichting van Facebook, inmiddels de grootste sociale netwerksite ter wereld. Zo blijkt onder meer dat Zuckerberg eerst Facemash in elkaar zette, een website waarop studenten vrouwelijke studentes met elkaar konden vergelijken en beoordelen. Zuckerberg kwam erachter dat die website zo populair was, omdat de studentes bekend waren. Zo kwam hij op het idee van een digitaal ‘Facebook’, een website met daarop profielen van studenten van verschillende scholen. Ook wordt aandacht geschonken aan de rechtszaken waar de website in het begin mee te maken kreeg. Naar verwachting zal The Social Network ook beloond worden met tenminste één Oscar.

Natuurlijk waren er ook nog andere winnaars tijdens de Golden Globes. Natalie Portman won voor haar rol in Black Swan de award voor beste actrice. Colin Firth ging dankzij zijn rol in The King’s Speech naar huis met de award voor beste acteur. Andere winnaars waren de film The Kids Are All Right en de serie Boardwalk Empire. Steve Buscemi kreeg ook nog een award voor zijn rol in die serie.

Afbeelding: Official Trailer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018