Excite

The Stone Roses komen dit jaar weer bij elkaar

The Stone Roses zouden dit jaar weer bij elkaar komen. Althans, als de geruchten juist zijn. Zanger Ian Brown en gitarist John Squire zouden het weer goed hebben gemaakt op de begrafenis van de moeder van bassist Mani. Dat zou recentelijk gebeurd zijn.

In de afgelopen jaren deden wel vaker geruchten de ronde dat het stel weer samen zou komen, maar zowel Brown als Squire hebben die geruchten toen altijd ontkend. Mani heeft wel altijd aangegeven dat hij graag zou willen dat ze weer samen op zouden gaan treden.

The Stone Roses gingen in 1996 uit elkaar. Ze hadden toen twee albums uitgebracht; The Stone Roses in 1989 en Second Coming in 1994. Nadat de groep uit elkaar ging, heeft Brown geprobeerd een solocarrière te realiseren, terwijl Squire zich op het schilderen heeft gestort. Mani speelt op het moment in Primal Scream.

Ze werden vooral bekend als alternatieve rockband en vormden samen met de Happy Mondays de kern van de zogenaamde ‘Madchester scene’ rondom Manchester. Voor popjournalisten was het een ramp om ze te interviewen; zanger Ian Brown deed zelfs een keer of hij de Rolling Stones niet kende. John stapte in 1996 als eerste op en Ian en Mani hielden het kort daarna voor gezien.

Afbeelding: Flickr account masao nakagami

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018