Excite

Theo Maassen heeft kampioensschaal van Ajax

Zijn club PSV heeft hem dan niet gewonnen, maar Eindhovenaar Theo Maassen had hem toch een paar uur in zijn handen: de kampioensschaal die Ajax twee weken geleden op hun naam wist te schrijven. De cabaretier toonde de schaal vandaag in De Wereld Draait Door. Ajax bevestigde dat het om de echte trofee ging, maar een uur later bleek dat de diefstal slechts een PR-stunt was in samenwerking met de Ajax Experience. Volgens een woordvoerder van Ajax is de schaal morgen gewoon “weer in de Ajax Experience te bewonderen.”

Gestolen uit vitrine

Volgend Maassen kon hij de kampioensschaal eerder op de dag gewoon meenemen uit de vitrine toen hij bij Ajax op bezoek was. Naar eigen zeggen kon hij zich niet inhouden toen hij de trofee zag liggen. Hij zou zelfs zijn taak als tafelheer bij De Wereld Draait Door hebben willen verzuimen om met de kampioensschaal een ererondje door Eindhoven te rijden.

Traditie

Theo Maassen begint inmiddels een traditie te ontwikkelen in het stelen van de voetbalprijzen. In 2001 haalde de cabaretier dezelfde grap uit, alleen stal hij toen de UEFA-trofee uit 1978 van zijn eigen club PSV. Studio Sport had toen de eer om de prijs eens nader te bekijken in hun televisieprogramma. PSV vond het minder leuk; zij deden aangifte van diefstal waarna Maassen een taakstraf kreeg opgelegd. Maassen hoopt ondanks dat ooit nog eens de Champions League-trofee te stelen als de gelegenheid zich voordoet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020