Excite

Ticketmaster en Live Nation willen fuseren

Kaartjesconcern Ticketmaster en evenementenorganisator Live Nation proberen de overeenstemming te krijgen voor een fusiebedrijf. Beide bedrijven zijn de machtigste bedrijven in de muziekindustrie.

Zowel Ticketmaster en Live Nation zijn ook actief in Nederland. Live Nation is het moederbedrijf van Mojo Concerts, dat concerten en festivals in Nederland en België organiseert. Enkele bekende festivals van Mojo zijn Pinkpop, Lowlands, North Sea Jazz en Rock Werchter. Ticketmaster is de organisatie achter de verkoop van de concertkaarten. Ze verkopen kaarten van bekende en minder bekende artiesten, waaronder Madonna, U2 en Jay-Z. Ook verkopen ze de kaartjes van de festivals zoals bijvoorbeeld Pinkpop en Rock Werchter.

De bedrijven willen niet langer meer elkaars concurrenten zijn, maar juist samenwerken. Als de fusie tot stand wordt gebracht, zal de nieuwe naam Live Nation Ticketmaster worden. Het bedrijf zal dan hoogstwaarschijnlijk de hele muziekindustrie overzien. Het bedrijf bezit dan concertzalen, heeft artiesten onder contract en regelt de kaartverkoop.

Er is nog geen definitieve overeenstemming gemaakt. De bestuursleden kunnen wel voor een akkoord gaan. Het grootste probleem is waarschijnlijk de vereiste goedkeuring van mededingingsautoriteiten. Het is de bedoeling dat zij ervan overtuigd zijn dat kleinere branchegenoten levensvatbaar zullen blijven en niet in de problemen komen voor de fusie tussen Ticketmaster en Live Nation.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019