Excite

Tieners vermoord na plaatsing op Facebook ‘Kill List’

In de afgelopen tien dagen zijn er in een plaatsje in Colombia drie tieners vermoord. Alle drie de tieners kwamen voor op een zogenaamde ‘Kill List’ op Facebook. Er staan op dit moment nog 66 mensen op deze lijst.

De politie onderzoekt de zaken op dit moment, maar kan nog geen uitsluitsel geven over wie de lijst gemaakt heeft en waarom bepaalde namen hierop staan. Bijzonder is dat de eerste twee moorden al gepleegd werden voordat de lijst op Facebook geplaatst was. Vervolgens werd gewaarschuwd dat de mensen op de lijst Puerto Asis zo snel mogelijk moesten verlaten. Als ze niet binnen drie dagen weg waren, dan zouden zij ook volgen.

De politie vatte het verhaal eerst op als een grapje, tot er een tweede lijst met nog eens 31 namen verscheen én een derde persoon die op de lijst genoemd werd, vermoord werd. Een vierde slachtoffer raakte wel gewond, maar wist te ontsnappen. Inmiddels is het onderzoek in volle gang en is er al een beloning uitgeloofd voor meer informatie over de lijst en de moordenaars.

In Puerto Asis komt geweld wel vaker voor, met name in bendeverband. Het is echter nog niet eerder gebeurd dat Facebook gebruikt werd om mensen te waarschuwen. Ook het feit dat de herkomst van de lijst niet duidelijk is, zorgt voor veel onrust. Bovendien zijn er nog veel vraagtekens rondom het doel van de lijst. De politie hoopt zo snel mogelijk met resultaten te komen.

Afbeelding: Flickr account karpov the wrecked train

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020