Excite

Tientallen doden in de VS door tornado’s

In de Verenigde Staten komen geregeld tornado’s voor, maar nu lijkt het wel heel extreem te zijn. In het zuidoosten van het land zijn er sinds donderdag al talloze tornado’s. Er is op één dag zelfs een record waargenomen van zestig tornado’s! Dat deze tornado’s veel schade bezorgen, is natuurlijk logisch. Er zijn tientallen doden gevallen en ook talloze gewonden.

De meeste slachtoffers vielen in de staat North Carolina. Maar dit is niet de enige staat die te maken heeft gehad met de tornado’s. Zo waren er ook slachtoffers in Alabama, South Carolina en Arkansas. In Alabama zijn drie mensen gestorven, doordat de stacaravan waar ze in zaten werd opgetild door een tornado en hun honderd meter verder weer weggooide. De klap op de grond hebben ze niet kunnen overleven.

In totaal zijn er meer dan veertig mensen overleden door de verwoestende tornado’s. Ook zijn er ontzettend veel huizen kapot gegaan. Honderden huizen zijn verwoest en ook zijn er veel elektriciteitskabels geknapt. Hierdoor zijn er in veel plaatsen geen stroomvoorzieningen meer. Hoeveel schade er precies is, is helaas nog onbekend.

De mensen hopen van harte dat de tornado’s zullen afnemen, zodat er weer meer rust zal komen. Hoe lang er nog tornado’s zullen blijven komen, is maar afwachten.

Afbeelding: Flickr account jczart

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018