Excite

Tina Turner doet opnieuw afscheidstournee

Sommige mensen hebben gewoon moeite met afscheid nemen. Die blijven doei zeggen. Tina Turner is gelukkig zo'n persoon. In 1990, toen ze vijftig was, deed ze haar eerste afscheidstournee. Na een comeback in 1996 volgde in 2000 de tweede afscheidstournee. Dit jaar maakt Tina Turner haar derde afscheidstournee en doet ze ook Nederland aan. Op 20 en 21 maart stond ze in het Gelredome, op 2 mei doet ze die concerten nog eens dunnetjes over in Arnhem.

Rock-oma of niet, de muziek van Turner staat als een huis. Haar stem heeft nog geen rollator nodig. De 69-jarige zong ook in het Gelredome afgelopen weekend de ballen uit haar lijf. Alle hits kwamen voorbij, alsmede een hele reeks covers. En aangezien ze allang voorbij de pensioengerechtigde leeftijd is, is Tina Turner meer dan ervaren genoeg om een show neer te zetten waarbij iedereen zich vermaakt.

Decors, danseressen met de leeftijd van haar achterkleinkinderen, videoschermen, kranen waarmee Turner door het stadion vliegt, qua show is Tina Turner simply the best. Wat nou Madonna? Wat nou Britney "My Pussy Is Hanging Out" Spears? Tina Turner laat zien dat ze ook in haar derde afscheidstournee nog steeds een podiumbeest is.

Concerten gemist? Geen nood. Waarschijnlijk volgen er tussen 2010 en 2020 nog zo'n twee of drie keer een afscheidstournee.

Bekijk hier de albumhoezen van Tina Turner door de jaren heen

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021