Excite

Tips voor het maken van een sneeuwpop

Nederland ligt sinds een paar dagen onder een dikke laag sneeuw en dat zal voorlopig nog wel aanblijven. Bij sneeuw horen sneeuwpoppen, maar die zijn niet zomaar gebouwd. De leukste activiteit voor als je je verveelt tijdens al die sneeuw en niet ver van huis kunt. Voor het bouwen van een goede sneeuwpop hebben wij een paar uitstekende tips in huis!

Test allereerst de sneeuw. De sneeuw moet goed plakken en niet te nat zijn. Als de sneeuw te nat is, dan zal het niet lukken om grote sneeuwballen te rollen. Die vallen dan uit elkaar. De structuur van de sneeuw is dus erg belangrijk. Is de sneeuw niet plakkerig genoeg, dan is een sneeuwballengevecht een leuk alternatief.

Maak een grote sneeuwbal die met moeite in je handen vast te houden is. Leg deze bal op de grond en rol hem door de sneeuw. Rol net zolang tot je tevreden bent qua grootte. De eerste bal moet het grootst zijn om voor een stevige sneeuwpop te zorgen. Maak nog twee kleinere sneeuwballen, die je op de grote bal legt. Je hebt nu een onderlijf, een middenstuk en een hoofd. Duw extra sneeuw aan tussen de ballen, zodat het geheel goed blijft zitten.

Nu komt het grafische werk. Je kunt allerlei materiaal gebruiken om jouw sneeuwpop ledematen en een gezicht te geven. Wees creatief in de accessoires. Er is vaak genoeg te vinden in de omgeving om zonder wortels een perfecte sneeuwpop te maken. Dat geldt ook voor de sneeuwpop zelf. Bouw eens een liggende of een zittende sneeuwpop, of een pop in actie. De mogelijkheden zijn eindeloos met sneeuw!

Afbeelding: Eigen archief

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020