Excite

Titanic binnenkort in 3D in de bioscoop

Je kunt tegenwoordig geen bioscoop of elektronicazaak meer binnenstappen zonder om je oren geslagen te worden met 3D-films en -televisies. Films als Avatar en Alice in Wonderland werden speciaal gemaakt met het oog op deze techniek, maar ook oudere films krijgen een 3D-sausje. Zo ook de kaskraker Titanic, die toch alweer veertien jaar oud is.

Volgens het Amerikaanse tijdschrift The Hollywood Reporter zou de nieuwe versie van de immens populaire film vanaf april volgend jaar in de Amerikaanse bioscopen te zien moeten zijn. Het nieuws komt op een moment dat zowel toepasselijk als tragisch is. Het is namelijk deze maand precies honderd jaar geleden dat het onzinkbaar geachte schip een botsing met een ijsberg niet overleefde.

De film, met een nog piepjonge Leonardo DiCaprio en een stralende Kate Winslet in de hoofdrol was één van de meest succesvolle films aller tijden. Het was in 1997 de duurste film ooit gemaakt en volgens critici zou dat nooit terugverdiend worden. Die critici mochten al snel hun woorden inslikken, want Titanic was lange tijd de meest succesvolle film ooit gemaakt. Pas in 2010 werd de film voorbijgestreefd door Avatar.

Regisseur James Cameron, die zowel de originele versie van Titanic als Avatar regisseerde, mag ook dit keer weer voor de regie zorgen. Volgens Cameron is het de hoogste tijd dat er een 3D-versie komt. "Een hele generatie heeft Titanic nog nooit op het witte doek gezien."

Afbeelding: Flickr, gebruiker cliff1066

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020