Excite

Titanic komt terug in 3D

Kaskraker Titanic komt terug in de bioscopen. Niet in de originele versie, maar in een speciale 3D versie. Regisseur James Cameron heeft dankzij zijn succes met Avatar kunnen proeven aan 3D films en heeft daarop zijn nieuwe plannen onthuld. In 2012 zal de nieuwe versie van Titanic in de bioscopen te zien moeten zijn.

Titanic is niet de enige film die opnieuw wordt uitgebracht. Nu ook blijkt dat de 3D film Alice in Wonderland een groot succes is, zijn veel studio’s aan het werk gegaan om andere grote titels opnieuw uit te brengen. Ze hopen zo minstens zoveel geld binnen te halen als de eerste keer. Waar Cameron zijn Avator nog gefilmd heeft met speciale 3D camera’s, is dat nu niet meer nodig. Dat maakt de productie van 3D films ineens veel sneller én voordeliger. Nu kunnen er namelijk eenvoudig 3D effecten worden toegevoegd aan de film. Dit principe wordt op dit moment toegepast op de film Clash of the Titans, van Warner Bros. Die film was oorspronkelijk niet als 3D gefilmd, maar wordt nu omgezet om meer bezoekers te trekken en zo meer geld op te halen.

Cameron was in de eerste instantie niet zo blij met deze manier van werken, maar heeft ook aangegeven dat hij geen bezwaar heeft tegen het omzetten van films, mits de oorspronkelijke regisseur – en dat was hij bij Titanic – degene is die het hele proces zal overzien. Het resultaat van het omzetten van Titanic laat nog even op zich wachten, maar de verwachtingen zijn hoog. Destijds werd de film al op een heel geavanceerde manier opgenomen, waardoor er veel meer mogelijkheden zijn voor 3D dan bij een gewone film het geval zou zijn.

Afbeelding: Flickr account Elsie esq.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020