Excite

Toch geen wegenbelasting voor oldtimers

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met een motie om oldtimers te ontzien van wegenbelasting. Hiermee wil de Tweede Kamer mensen beschermen die hun oldtimer maar weinig gebruiken. De motie was afkomstig van SP-kamerlid Farshad Bashir. “Het kabinet wilde een belasting invoeren voor alle oldtimergebruikers, dus ook voor mensen die hobbymatig de oldtimer gebruiken. Mijn motie stelt voor om die mensen te ontzien.”

Bashir vindt het niet eerlijk dat auto’s die het grootste deel van het jaar in een garage staan volledig worden belast. “Mensen die er aan sleutelen en een keer een blokje om rijden, hoeven dan de wegenbelasting niet te betalen,” vindt de SP. De Tweede Kamer is van mening dat het kabinet andere manieren moet vinden om dagelijks gebruik van de auto te ontmoedigen. Liefhebbers van oldtimers die maar weinig kilometers maken mogen hier niet de dupe van worden.

Hobbymatige bezitters ontzien

Jaarlijks komen er steeds meer oldtimers bij, die voor veel meer uitstoot zorgen dan moderne auto’s. Auto’s en motoren van 25 jaar en ouder worden soms gereden door forensen die daardoor zorgen voor veel milieuvervuiling. Het Planbureau voor de Leefomgeving deed onlangs onderzoek naar het gebruik van oldtimers. De Tweede Kamer wil met de motie de pure hobbyisten onder de oldtimerbezitters ontzien.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020