Excite

Toch Musical Awards

Jacques d'Ancona wil de Musical Awards nieuw leven inblazen. Hij zal dit doen met steun van Joop van den Ende. Vorig jaar trokken producenten Albert Verlinde en Hans Cornelissen zich terug uit het evenement, omdat er irritaties bestonden over de winnaars en de manier van stemmen. Jacques d’Ancona vindt het zonde: “Ik kon dat niet verkroppen. Want daarmee heb je eigenlijk alleen de artiesten.”

Musical Awards in mei of juni

De John Kraaijkamp Musical Awards zullen naar alle waarschijnlijkheid in mei of juni worden uitgereikt. Jacques d’Ancona en Joop van den Ende waren het er over eens dat de traditie van Musical Awards niet door een onenigheid mag eindigen: “We hebben samen de conclusie getrokken dat er geen kentering mag optreden in het toekennen van de John Kraaijkamp Musical Awards. Het mag niet zo zijn dat de awards met deze in juli vorig jaar gestorven toneel- en musicalnestor het graf ingaan.”

Andere vorm voor awardshow

Jacques d’Acona en Joop van den Ende zijn in onderhandeling over de vorm van de Musical Awards. Samen organiseren ze een feest: “Geen gala, maar een mooie show in het DeLaMar bijvoorbeeld,” zegt d’Ancona. Het is wel de bedoeling dat de feestelijke avond op de televisie te zien zal zijn. Op dit moment heeft de AVRO hiervoor interesse getoond. Overigens verdwijnt de award voor beste musical van het jaar, om irritaties hierover te voorkomen. D’Ancona: “Anders zou je toch weer een prijs voor beste producent hebben. We willen juist haantjesgedrag voorkomen. Er moet vrede in musicalland komen.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020