Excite

Toch trilogie voor The Hobbit?

Het lijkt steeds waarschijnlijker dat ook de roman The Hobbit tot een trilogie vermaakt zal worden, net zoals dat gebeurde bij grote broer The Lord of the Rings. Peter Jackson die grote successen behaalde met de verfilming van de fantasyboeken, wilde de Hobbit oorspronkelijk in twee delen opnemen. Na nieuwe onderhandelingen met filmstudio Warner Bros lijkt een trilogie nu toch binnen de mogelijkheden te liggen.

Derde deel: meer diepgang

Het derde deel van de reeks zal voornamelijk gebruikt worden om meer diepgang aan het verhaal te geven. Jackson heeft namelijk ook de rechten op de extra pagina’s achterin het boek The Return of the King, eveneens geschreven door J.J.R. Tolkien. Omdat de Hobbit oorspronkelijk is geschreven voor jongeren van 16 of 17 jaar, ontbreekt het aan voldoende diepgang voor drie films. In combinatie met de aantekeningen in The Return of the King kan het verhaal wel worden uitgebreid, zo zegt Peter Jackson.

Geen vertraging

Mocht er een derde deel in de Hobbit filmreeks komen, dan zullen er in de zomer van 2013 een aantal extra opnamen gemaakt worden. De extra film zal geen invloed hebben op de geplande release van de eerste twee delen. The Hobbit: An Unexpected Journey is de eerste film en zal vanaf 13 december 2012 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Het tweede deel, The Hobbit: There and Back Again, staat gepland voor december 2013. De opnames van de eerste twee films zijn inmiddels afgerond. De hoofdrol is in beide films voor acteur Martin Freeman, als de Hobbit Bilbo Baggins.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021