Excite

Toestand Justine Pelmelay kritiek

Sterren-Springen deelneemster Justine Pelmelay ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. De 53-jarige zangeres onderging twee loodzware darmoperaties in 24 uur, maar wat er precies aan de hand is blijft onduidelijk. Volgens haar vriend Ronald van Driel doen de medici er alles aan om de oorzaak te achterhalen. “Ik moet eventueel zelfs met het ergste rekening houden. Ongelooflijk wat ons overkomt.”

Sterren Springen is redding

De artsen zijn van mening dat de aandoening van Justine zeer zeldzaam zijn, maar één ding weten ze zeker. De conditie van Pelmelay dankzij de trainingen voor het SBS televisieprogramma Sterren Springen heel goed. “Volgens de artsen is dat misschien wel haar redding geweest,” aldus een aangeslagen van Driel in het Algemeen Dagblad.

Bloedprop in darm

Zondag werd Justine Pelmelay met spoed opgenomen in het ziekenhuis waar ze op de intensive care kwam te liggen. Op maandag volgden de twee operaties, omdat ze ondraaglijke pijn had. Daarbij is 60 centimeter van haar darm verwijderd. Ronald van Driel zegt hierover: “Door een bloedprop in de ader die vanaf de lever naar de darmen en milt loopt, heeft een stuk darm te weinig zuurstofrijk bloed gekregen. Een deel van het spijsverteringsorgaan is daardoor afgestorven.”

Stoma

De uiteinden van Justines darmen zijn aan elkaar geniet. Nu wordt gekeken of ze levensvatbaar zijn. “Het is nu afwachten hoe de darm zich houdt en of het lichaam in staat is nieuwe bloedvaten aan te maken die de darm van vers bloed voorzien. Lukt dat niet, dan is misschien een stoma noodzakelijk.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020