Excite

Tom Cruise stopt met Scientology

Tom Cruise zou op het punt staan de Scientologykerk de rug te keren. Sinds zijn scheiding enkele maanden terug twijfelt de acteur openlijk aan zijn lidmaatschap van de kerk. Tom Cruise is al jaren één van de belangrijkste gezichten van de gemeenschap. Daarnaast biedt de acteur grote financiële steun aan de Scientologykerk.

Reden mislukt huwelijk

De reden dat Tom Cruise overweegt zijn Scientology te verlaten zou te maken hebben met het mislukken van zijn laatste huwelijk met actrice Katie Holmes. Door Toms grote betrokkenheid bij de kerk zou Katie uiteindelijk de brui hebben gegeven aan hun relatie. Volgende de Engelse tabloid The Mirror zeggen verschillende bronnen rondom Tom Cruise dat de acteur gedesillusioneerd is door zijn lidmaatschap van Scientology.

Scientology geen positieve invloed

Volgens de Britse krant zou Cruise ingezien hebben dat Scientology geen positieve invloed had op zijn leven. “Hij is het allerbelangrijkste verloren in zijn leven. Hij ziet nu in dat zijn geloof weliswaar geen invloed heeft gehad op zijn succes als acteur, maar de kerk heeft hem wel twee huwelijken gekost,” aldus een ingewijde. Andere bronnen geven aan dat Tom definitief Scientology wil loslaten, in de hoop Katie en zijn dochter Suri terug te winnen. Katie Holmes zou zich tijdens hun huwelijk regelmatig zorgen hebben gemaakt over de invloed van de religieuze beweging op hun relatie en hun dochter Suri.

Afstand genomen

Hoewel Cruise goed bevriend is met de hoogste leiders in de kerk, heeft de acteur nu afstand genomen door zijn vriendschap met onder meer kerkleider David Miscavige op een laag pitje te zetten. Als sinds 1990 is Tom Cruise lid van de Scientologykerk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019