Excite

Tom Hanks speelt in nieuwe piratenfilm

Tom Hanks gaat weer een film op nemen. De komische acteur gaat dit keer voor een redelijk serieuze rol: hij speelt een echte zeebonk. In A Captain’s Duty zal hij de rol op zich nemen van een kapitein die de Somalische piraten moet bevechten.

Voor Tom Hanks is het water in ieder geval bekend terrein: met zijn rollen in Forrest Gump, Saving Private Ryan en Castaway kwam hij hier al mee in aanraking. Dit keer komen er ook piraten bij kijken en dat belooft een flink spektakel te worden. De film zou gebaseerd zijn op de memoires van kapitein Richard Phillips. Hij was de kapitein van het schip dat in 2009 door piraten werd gekaapt. Drie dagen later slaagde de marine er pas in om de opvarenden weer vrij te krijgen.

Het script van de film is geschreven door Billy Ray, de productie wordt verzorgd door Scott Rudin, Kevin Spacey, Dana Brunetti en Michael DeLuca, hetzelfde team dat ook de productie van The Social Network verzorgde. De film wordt gemaakt door Columbia, het bedrijf dat niet alleen de filmrechten van het boek kocht, maar ook de rechten van het boek zelf. Het is de bedoeling dat er een natuurgetrouwe weergave wordt gemaakt van de gijzelingssituatie waar kapitein Phillips en zijn bemanning mee te maken had.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Juanedc

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020