Excite

Top Model Ananda Marchildon krijgt prijzengeld alsnog

Ananda Marchildon heeft een rechtszaak tegen haar voormalige modellenbureau gewonnen. Hiermee krijgt ze ondanks haar ontslag alsnog het restant van haar 75.000 euro prijzengeld uitbetaald. Dat komt neer op een bedrag van 65.000 euro. Het geld was onderdeel van de prijs die het model kreeg toen ze in 2008 werd uitgeroepen tot Holland’s Next Top Model.

Heupomvang Ananda Marchildon

Modellenbureau Elite nam Marchildon onder hun hoede, toen het modellenbureau dat verbonden was aan Holland’s Next Top Model failliet was. Elite kon slechts voor 10.000 euro opdrachten voor het model vinden, volgens hen omdat Ananda te brede heupen had. Het model varieerde in heupomvang tussen de 94 en 98 centimeter. Om meer werk te krijgen dwong Elite Ananda om af te vallen naar 90 centimeter, maar dat weigerde ze. Toen Ananda werd bekroond tot ’s lands beste aanstormend modellentalent had ze een heupomvang van 92 centimeter, met die maat kreeg ze ook het modellencontract.

Streng dieet Elite

Ananda Marchildon werd bij Elite onderworpen aan een streng sport- en eetregime, om te zorgen dat ze de voor hun ideale maat zo snel mogelijk zou bereiken. Het vonnis van de rechtbank laat delen uit een e-mailwisseling zien, waaruit blijkt dat het modellenbureau Ananda elke twee weken wil meten om haar voortgang te beoordelen. Ananda herinnerde Elite eraan dat de voorwaarden van haar contract nog steeds geldig zou zijn, ook als ze het streefgewicht niet zou bereiken.

Ananda bij Sloggy

Ondergoedmerk Sloggy huurde Ananda meteen in toen de discussie rondom haar gewicht toenam. Volgens woordvoerder Monica van Alewijn was dat om te laten zien dat meiden met een lichaam zoals Ananda niets hebben om zich voor te schamen: “Het is te gek voor woorden dat een model met haar lichaam afgeschreven zou worden omdat ze te dik is.” Ze benadrukte dat de meeste Sloggymodellen zelfs forser zijn dan Ananda: “Ananda is een prachtige vrouw en er is absoluut geen reden waarom ze zich zou moeten uithongeren.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020