Excite

Topcrimineel Hillis doorzeefd

De Amsterdamse penoze is één van haar grootste helden kwijtgeraakt. Gistermiddag is Stanley Hillis doodgeschoten in Amsterdam-Oost. De crimineel die niet vies was van een vuurgevecht en een fortuin verdiende in de drugs- en wapenhandel dacht met zijn 64 jaar van zijn oude dag te kunnen gaan genieten. Daar dachten de schutters anders over.

In het criminele milieu van Amsterdam stond Hillis bekend als de ‘Kouwe Ouwe’, een bijnaam die hij te danken had aan zijn, voor een topcrimineel hoge, leeftijd en omdat Hillis nooit moeilijk deed over het gebruiken van een vuurwapen.

Hillis had foute vrienden, zoals Willem Holleeder en Dino Soerel, die beiden vast zitten. In zijn carrière schoot Hillis een politieman neer en wist hij drie maal uit de gevangenis te ontsnappen. In 1985 vond Hillis dat hij wel heel erg in de negatief in de media werd neergezet en liet hij een interview afnemen door Sonja Barend. Hillis werd op dat moment gezocht door de politie, dus was hij getooid in een vermomming op een televisiescherm te zien.

Hillis speelde jarenlang een grote rol in de Amsterdamse onderwereld, maar dacht het rustiger aan te kunnen gaan doen. Zo zou hij hebben overwogen om zijn gepantserde auto de deur uit te doen.

De topcrimineel werd doorzeefd door meerdere schutters, die er in een Volkswagen Transporter vandoor gingen. Onduidelijk is nog wie achter de liquidatie zit, al had Hillis in zijn lange loopbaan wel een aantal vijanden gemaakt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker The Knowles Gallery

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018