Excite

Totale chaos bij Belgische voetbalwedstrijd

In België is de voetbalwedstrijd tussen Charleroi en Standaard Luik volledig uit de hand gelopen. Scheidsrechter De Bleeckere legde de wedstrijd twee keer stil. De eerste keer omdat de keeper van Charleroi, Riou, werd getroffen door een vuurpijl, daarna omdat er een stortvloed aan tennisballen op het veld werd gegooid.

Bij een stand van 0-2 voor Standaard Luik gooiden nota bene supporters van die ploeg vuurwerk richting doelman Riou van Charleroi. De keeper werd geraakt aan zijn bovenbeen en liep een brandwond op. De grote jongens van Standaard Luik, Witsel, Defour en Bolat, gingen vol verbazing verhaal halen bij de eigen achterban en wisten de 'supporters' tot bedaren te brengen.

Zeven minuten voor tijd was het weer raak. Dit maal waren het de fans van Charleroi die de wedstrijd verstoorden. Massaal gooiden de supporters tennisballen op het veld, waardoor keeper Bolat dekking moest zoeken. Opnieuw was de scheidsrechter genoodzaakt de wedstrijd stil te leggen.

Nadat de wedstrijd opnieuw kon worden hervat bleef het onrustig in het stadion. Het drama voor Charleroi werd in blessuretijd compleet. Hooligans wisten door de hekken rondom de tribunes te breken en bestormden het veld. In aller ijl floot De Bleeckere de wedstrijd af en vluchtten de spelers richting kleedkamer. De politie moest er met honden aan te pas komen om de rust te herstellen. Beide clubs kunnen sancties verwachten.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018