Excite

Tour de France 2014: de bergetappes

Kenners weten het: de bergetappes in de Tour de France kunnen de grootste gaten slaan in het klassement. Om nog maar niet te spreken van de prachtige beelden die Franse televisie maakt van de Alpen en de Pyreneeën: de gebieden die ieder jaar de slopende bergritten leveren. Bekijk hier wanneer je moet inschakelen voor de bergetappes in de Tour de France van 2014 in de Vogezen, de Alpen en de Pyreneeën.

Vogezen

  • 12 juli - Etappe 8. Van Tomblaine naar Gérardmer, met een finish bergop. Deze etappe is een opmaat naar de Alpen. De renners passeren een aantal bergen in de Vogezen, waaronder de Col de la Croix Moinats en de Grosse Pierre.
  • 13 juli - Etappe 9. Van Gérardmer naar Mulhouse. Een etappe met veel bergop en bergaf; tussensprintjes en een relatief vlakke laatste twintig kilometer. Kan een kopgroep hier stand houden?
  • 14 juli - Etappe 10. Van Mulhouse naar Planche des Belles Filles, met een finish bergop. In 2012 won Chris Froome hier ook een etappe, maar hij is er dit jaar niet (meer) bij.

Lees hier meer over de Tour de France van 2014!

Alpen

  • 18 juli - Etappe 13. van Saint-Etienne naar wintersportoord Chamrousse. De etappe sluit af met een klim van bijna 20 kilometer met een stijgingspercentage van gemiddeld 7,3 procent. Een etappe voor de mannen met een lange adem.
  • 19 juli - Etappe 14. Van Grenoble naar Risoul; eveneens bekend bij wintersporters. De etappe begint met een berg van de eerste categorie, dan de HC Col d’Izoarde, de beklimming naar Risoul van wederom een eerste categorie.

Pyreneeën

  • 22 juli - Etappe 16. Van Carcassonne naar Bagnères-de-Luchon. Hier krijgen de renners hun eerste Pyreneeën-berg voor de kiezen. Wel pas in het laatste gedeelte van de etappe. De dag eindigt met een daling.
  • 23 juli - Etappe 17. Van Saint-Gaudens naar Soulan Pla d’Adet. De korte etappe, maar ook één van de zwaarste, met vier zware beklimmingen en een finish in een historische Tour-stad.
  • 24 juli - Etappe 18. Van Pau naar Hautacam. Een beklimming van de Tourmalet met daarna een lange afdaling. De etappe eindigt met een beklimming van de Hautacam. Het is wederom een korte, maar zware dag: 145,5 kilometer.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020