Excite

Tour de France 2014 rustdagen overzicht

De Tour de France is een evenement waar liefhebbers van wielrennen het hele jaar naar uitkijken. Gelukkig voor hen zendt de NOS het grootste deel van de wedstrijd live uit. Maar het is vervelend als jouw favoriete etappe precies plaatsvindt wanneer jij niet kan. Of dat je een vrije dag hebt als de karavaan van de Tour de France 2014 haar rustdagen heeft. Daarom presenteren wij: het rustdag overzicht van de ronde van Frankrijk.

Wil je een overzicht van de bergetappes in de Tour de France van 2014? Lees dan dit artikel.

Rustdagen Tour de France 2014

De Tour de France van 2014 kent twee rustdagen. Dinsdag 15 juli is de eerste dag, vlak na een loodzware bergetappe in de Vogezen. De eerste rustdag zal voor sommigen dus een geschenk uit de hemel zijn na tien dagen koers. De tweede rustdag is op maandag 21 juli. De renners kunnen dan uitrusten van een lange rit zonder grote hindernissen de dag ervoor. Of zich voorbereiden op de zware etappes in de Pyreneeën die hen staat te wachten vanaf 22 juli.

Tijdrit Tour de France 2014

Traditioneel is er ook in de Tour de France van 2014 weer een tijdrit opgenomen. Dit jaar is er maar één tijdrit. Voor sommigen een reden om thuis te blijven, maar in tegenstelling tot de Tour de France 2014 rustdagen, voor anderen juist een reden om de wedstrijd gewoon op kantoor via een liveblog te bekijken. De tijdrit tijdens deze editie van de ronde van Frankrijk is op:

26 juli - van Bergerac naar Périgueux; een individuele tijdrit. De rit is 54 kilometer lang en is redelijk vlak (en kort). Het is de voorlaatste dag van de Tour de France van 2014, dus de renners zullen de kilometers al flink in de benen voelen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020