Excite

Tour de France van start gegaan

De Tour de France is vandaag begonnen in de Belgische stad Luik met de proloog van 6,4 kilometer. De tijdrit over deze afstand werd gewonnen door de Zwitser Fabian Cancellara, die in 7.13 minuten de finish haalde. De voorsprong op de nummer twee Bradley Wiggins is maar liefst zeven seconden. De 31-jarige Zwittser was vooraf al favoriet om de gele trui vandaag te pakken.

Nederlanders in de Tour de France

De beste Nederlander was vandaag Lieuwe Westra die met 7.33 op de 24e plek eindigde. Bauke Mollema noteerde een tijd van 7.34, vijf seconden sneller dan Robert Gesink. In deze editie van de Tour de France doen maar liefst 18 Nederlandse renners mee, waarmee Nederland na Frankrijk en Spanje het grootste aantal wielrenners levert. Zo’n hoog aantal is sinds 1991 niet meer voorgekomen. Het is ook voor het eerst dat er drie Nederlandse ploegen meedoen aan ‘Le Grande Boucle.’

Etappe Luik - Seraing

Morgen zal de Tour over de Waalse bergen door de Ardennen voeren. Over 198 kilometer eindigen de renners in het stadje Seraing, dat voor de derde keer aangedaan wordt in de geschiedenis van de Tour de France. Rabobank renner Bauke Mollema heeft zin in de eerste koersdag, waar bergop gefinisht moet worden: “Ik denk dat het me wel ligt, al zal het een hoop stress geven om voorin te blijven."

Overzicht van de Tour

De Tour bestaat uit twintig etappes en de proloog van zaterdag. Er zijn twee rustdagen, twee individuele tijdritten en in totaal zal er 3.497 kilometer gefietst worden. Op zondag 22 juli is de aankomst in Parijs gepland.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020