Excite

Traag internet door Nederlands elftal

Het WK voetbal is inmiddels al weer drie dagen bezig. Maar vanmiddag barst ook in Nederland de echte WK koorts los. Oranje speelt om half twee tegen Denemarken. Een interessante wedstrijd, omdat veel Denen in de Nederlandse competitie spelen of hebben gespeeld. De teams kennen elkaar dan ook goed. Het zelfvertrouwen is bij de Nederlandse spelers groot. Men heeft er zin in! De wedstrijd tegen Denemarken zou kunnen uitlopen op een monsterscore, zoals Duitsland gisteren met 4-0 van Australië won. Maar als de Denen stug en onverzettelijk zijn, zoals dat wel eens het geval is, dan wordt het nog een hele klus om er een gelijkspel uit te slepen.

In heel Nederland is het in ieder geval een stuk rustiger op straat. De ochtendspits was maar half zo druk als op een normale maandag. Veel werknemers hebben vrij genomen om de wedstrijd te kunnen zien. Veel andere bedrijven laten hun personeel de wedstrijd volgen op kantoor. Ook veel scholen zijn overstag gegaan en laten de wedstrijd zien in de aula of in de klaslokalen. Dus deze eerste wedstrijd gaat de Nederlandse economie in ieder geval weer een paar duiten kosten. Maar dat hebben we er blijkbaar met z'n allen zeker voor over. Wat denkt u dat het wordt?

Voor wie niet over televisie kan beschikken, zendt de NOS de wedstrijd ook uit via livestreams op het internet. Daarbij worden tegelijkertijd statistieken bijgehouden, kun je het radiocommentaar aan zetten en kun je tijdens de saaie stukjes gewoon doorwerken. Overigens zullen de livestreams een flinke belasting zijn voor het Nederlandse internet. Om verstoppingen te voorkomen, heeft de NOS besloten slechts aan 120.000 computers de livestream uit te zenden. De rest van Nederland zal merken dat het internet langzamer wordt en ook het pinnen zal hinder ondervinden. Maar ja, wie gaat er nu pinnen tijdens een wedstrijd van Oranje?

Afbeelding: kolesqueeste.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019