Excite

Treinkaartjes op internet te koop

Sinds maandag is het voor treinreizigers mogelijk om hun kaartjes via internet te kopen. De NS liet weten dat er al veel gebruik van is gemaakt. Aan het einde van de middag waren er al honderden kaartjes verkocht. Eerder heeft de NS een onderzoek gedaan en er bleek veel vraag te zijn naar een online bestelmogelijkheid voor de kaarten.

De NS hoopt door deze dienst nog meer treinkaartjes te verkopen. Ook proberen ze de reizigers op de minder drukke tijdstippen te laten reizen, door de kaartjes op die tijden goedkoper aan te bieden. 

Een e-ticket is iets anders dan een normaal treinkaartje. Je bent verplicht om je geboortedatum in te vullen als je een kaartje besteld. En je zult je moeten legitimeren als je gecontroleerd wordt in de trein. Dit is gedaan om fraude te voorkomen. Na het invullen van de gegevens kun je het kaartje thuis printen en meenemen naar het station.

De website van de NS lag plat aan het begin van de avond. Vermoedelijk heeft dit iets te maken gehad met de nieuwe dienst en kwamen er veel mensen op de site om te kijken wat het e-ticket precies was.

Of het e-ticket zal blijven bestaan is nog even afwachten, maar gezien het nu al grote succes is het vermoedelijk een blijvend iets.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019