Excite

Trekking WK 2010 door Miss Nederland

Miss Nederland Avalon Chanel Weyzig zal er vanavond alles aan doen om ervoor te zorgen dat Nederland voor het WK 2010 de makkelijkste tegenstanders krijgt. Zij reist namelijk naar Zuid-Afrika om de trekking te doen.

De officiële trekking gebeurt natuurlijk in een T-shirt van het Nederlands Elftal. Tenminste, voor Avalon Chanel, want zij is niet de enige aanwezige Miss. Omdat later dit jaar de Miss World verkiezing ook in Zuid-Afrika plaats zal vinden, is ervoor gekozen om de Miss van ieder deelnemend land naar Zuid-Afrika te sturen om daar de trekking te doen.

De presentatie van het festijn wordt gedaan door actrice Charlize Theron, die ook afkomstig is uit Zuid-Afrika.

Nederland is al aangewezen als één van de acht groepshoofden voor de loting. Dit heeft het elftal te danken aan de prima gespeelde kwalificatiewedstrijden; Nederland won al haar wedstrijden en zit daarom als groepshoofd in pot 1. Andere landen die in pot 1 zitten zijn Engeland, Duitsland, Spanje, Zuid-Afrika, Argentinië, Brazilië en wereldkampioen Italië.

Pot 2 is gevuld met e landen uit Noord- en Midden Amerika, het Caribisch gebied, Azië en Oceanië. In pot 3 zijn de spelers uit Afrika en Zuid-Amerika opgenomen. Tijdens de trekking vanavond zal onder andere rekening worden gehouden met geografische ligging, waardoor bijvoorbeeld gastland Zuid-Afrika niet tegen een Afrikaans land uit pot 3 zal spelen, maar tegen een Zuid-Amerikaans land.

Afbeelding: Clemens Brughuis

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020