Excite

Trijntje Oosterhuis 'naïef' over giro 555

Trijntje Oosterhuis noemt zichzelf ‘naïef’ nadat haar oproep voor giro 555 haar tonnen met geld zou kosten. De zangeres vertelt dinsdag in RTL Boulevard dat ze erg geschrokken is van de 250.000 ‘likes’ die ze op haar Facebook bericht ontving, waarin ze voor iedere ‘like’ en euro belooft aan giro 555. “Het was in een oogwenk gebeurd. Ik had dit niet verwacht”, zegt de zangeres bij RTL. “Normaal krijgen mijn berichten een paar honderd likes. Ik ben naïef geweest,” vertelt Trijntje.

Wijze les

Trijntje Oosterhuis is niet van plan om de 250.000 euro over te maken naar de slachtoffers van de tyfoon in de Filipijnen, waar giro 555 op dit moment een inzamelingsactie voor houdt. Hoeveel ze wel gaat storten wil Oosterhuis niet kwijt. “Ik vind dat een privéaangelegenheid. Ik zal gul geven. Laat dit voor mij een wijze les zijn.”

Aandacht voor ramp

Het meest vervelend vindt de zangeres dat de aandacht nu niet uitgaat naar de ramp in de Filipijnen, maar naar haar bankrekening. “Ik vind echt dat de aandacht moet gaan naar de ramp en naar giro 555. Niet naar een stom iets wat ik verkeerd heb ingeschat. Ik dacht: het waait wel over. Maar het is uit de hand gelopen. Het was zelfs op het journaal.”

Het tijdschrift Quote zette als reactie op de commotie het bezit en de inkomsten van Trijntje op een rij. Zo zit het meeste geld van Oosterhuis in vastgoed dat ze bezit met haar ex-man. Dat geld is natuurlijk niet direct tot haar beschikking voor het goede doel. Een kwart miljoen euro is dus een aardige hap uit het vermogen van de zangeres.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021