Excite

Tropische dag eindigt met noodweer

In het midden en oosten van Nederland kunnen vanavond fikse buien vallen. De regen kan lokaal voor wateroverlast zorgen, maar er kan ook harde windstoten en onweer voorkomen. Het KNMI heeft voor Gelderland en Overijssel de waarschuwingscode oranje afgegeven. Voor de andere provincies in het midden en oosten geldt de minder zware code geel.

Noodweer

Het extreme weer begon vandaag op de Veluwe, zo viel in Epe viel in korte tijd veertig millimeter water wat voor overlast zorgde. Rond zeven uur vanavond trok de regen over Nijverdal en Deventer richting het zuiden. Onder meer in Nijmegen, Doetinchem en Lunteren is schade door het noodweer ontstaan. Het gaat vooral om ongevallen bomen en afgerukte takken.

Tropische dag

De harde regen en wind maakt een einde aan de eerste tropische dag van dit jaar in Nederland, dat houdt in dat er een temperatuur van meer dan dertig graden wordt gemeten. Het KNMI meetstation in Hupsel, dichtbij Groenlo en Winterswijk, gaf tussen 14.30 en 14.40 een tropische meting. Vorig jaar was de eerste tropische dag iets later in het jaar; namelijk op 30 mei.

Vooruitzichten Pinksterweekend

Bij deze ene tropische dag zal het voorlopig blijven. Morgen wordt een maximumtemperatuur verwacht van 25 graden, en de zon zal zich overal in het land laten zien. Vanaf vrijdag komt er drogere lucht het land in, waardoor de temperatuur iets daalt en de wind opsteekt. Het blijft overigens wel zonnig. Tijdens de Pinksterdagen is het mooi weer; met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. In de zon is het dan goed toeven op de vrije dagen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021