Excite

Trouwen als William en Kate: het kan in China

In China is een stel getrouwd, volledig in de stijl van het aankomende huwelijk tussen Prins William en Kate Middleton. Daarbij trokken de twee werkelijk alle registers open. Het heeft de 23-jarige bruidegom naar Chinese begrippen een lieve duit gekost, maar dat had hij er graag voor over.

Van ceremonieel gewaad tot volledig in Engels uniform uitgedoste soldaten, Wang Xueqiang en zijn verloofde haalden alles uit de kast. De trouwstoet werd voortgegaan door vier vrouwen in witte jurken die een grote Engelse vlag droegen, waarop de namen van de bruid en bruidegom te zien waren. Zelf zaten de twee in een prachtige koets. Daar weer achter liepen de Engelse soldaten, gekleed in rood uniform inclusief de typische, harige hoge hoed.

Opvallend genoeg kwam het idee niet van de bruid. ''Zulke trouwerijen hebben iets exotisch,'' aldus de bruidegom tegen Huffington Post. ''Ik vroeg mijn vriendin wat ze er van vond, en zij zag een ritje in de koets wel zitten, dus hebben we besloten om het maar te doen.'' Wang Xueqiang moest voor het grapje wel diep in de buidel tasten. Ruim 5100 euro verdween in de zakken van de weddingplanner.

En die weddingplanner was Hu Lu. Volgens haar zijn de wensen van het stel helemaal niet uitzonderlijk. De komende maand staan nog drie van zulke trouwerijen op de agenda. Kassa dus, voor Hu Lu. Op 29 april stappen 'de echte' Prins William en Kate Middleton in het huwelijksbootje.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021