Excite

Trouwt Kate Middleton in Alexander McQueen?

Volgens de Sunday Times wordt de trouwjurk van Kate Middleton ontworpen door Sarah Burton van het modehuis Alexander McQueen. Middleton trouwt op 29 april met de Britse prins William.

Ontwerpster Burton heeft het bericht tegenover nieuwszender CNN ontkend, maar dit hoeft niets te betekenen, aangezien op aanwijzing van het paleis geen enkel detail over huwelijk voortijdig bekend mag worden gemaakt.

Het ontwerpen van de ‘royal wedding dress’ wordt al decennia lang gezien als de meest prestigieuze opdracht die er is en die gegarandeerd internationale publiciteit voor de ontwerper oplevert. Tot op de laatste minuut worden zowel het ontwerp als de ontwerper geheim gehouden.

Op de Parijse fashion week werd het gerucht met verbazing en verrassing ontvangen. Vooralsnog komt Middleton redelijk behouden en veilig gekleed voor de dag. Als ze zou kiezen voor een jurk van McQueen, een label dat behalve met mode vooral geassocieerd wordt met tragedie en controversie, zou ze een radicale stijlverandering doormaken.

Alexander McQueen maakte vorig jaar februari op veertigjarige leeftijd een einde aan zijn leven, een dag voordat de begrafenis van zijn moeder zou plaatsvinden. Hij was een va de belangrijkste hedendaagse Britse modeontwerpers.

Creatief directeur Burton was McQueen’s rechterhand. In oktober van vorig jaar presenteerde ze de eerste Alexander McQueen-collectie van haar hand onder het kritische oog van de modewereld, die het gemis van McQueen zelf nog steeds voelde. Haar ontwerpen werden echter lovend ontvangen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Oldmaison

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020