Excite

Tunesische vrouw zwanger van twaalfling

In Amerika was er enige tijd geleden al veel opschudding over Nadya Suleman, de vrouw die zwanger was van een achtling. Nu blijkt een vrouw in Tunesië zwanger te zijn van maar liefst twaalf baby’s: zes jongens en zes meisjes.

De vrouw is zwanger geraakt van de twaalfling na een vruchtbaarheidsbehandeling. Het is niet de eerste keer dat vrouwen zwanger raken van meerlingen na zo’n behandeling. Tegen het advies van haar dokters in wil de vrouw alle kinderen geboren laten worden. Ze had zelfs de voorkeur voor een natuurlijke bevalling, maar kon overtuigd worden van het feit dat dat onmogelijk was. Mocht de bevalling goed gaan, dan breekt ze hiermee een wereldrecord. De huidige recordhoudster, een vrouw uit Sydney, baarde negen kinderen, maar verloor ze allemaal bij de geboorte.

De overheid van Tunesië heeft al aangegeven alles te doen wat mogelijk is om voor zowel de moeder als de baby’s te zorgen. Daarnaast is ook de vader in beeld: hij dacht in de eerste instantie dat het om een tweeling ging, maar met iedere extra foetus die ontdekt werd, groeide zijn blijdschap. De kinderen kunnen in ieder geval rekenen op een warm welkom!

Dat er zeker een kans is dat de twaalfling gezond ter wereld komt, bewees de Amerikaanse Nadya Suleman. Zij raakte door middel van kunstmatige inseminatie zwanger van een achtling en baarde acht gezonde kinderen.

Afbeelding: Flickr account Emery Co Photo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020