Excite

Tv-hooligan krijgt 5 jaar cel na vechtpartij

Het programma Real Football Factories was ook in Nederland op televisie. In één van de afleveringen, over hooligans van de Engelse club Burnley, was de 44-jarige Andrew Porter te zien. Hij sprak met presentator Danny Dyer over het gewelddadige leven van een voetbalhooligan.

Onlangs organiseerde Andrew Porter samen met andere vechtersbazen een confrontatie met de harde kern van Blackburn Rovers. De Suice Squad, zoals deze supporters van Burnley zich noemen, en de Youth hooligans van Blackburn hadden afgesproken het in een kroeg uit te vechten. De politie kreeg lucht van het gevecht en ging tussen de beide groepen in staan.

De Burnley-fans, sommigen bewapend met snooker-ballen en zware hangsloten, konden worden teruggedrongen. Maar de politie zelf kreeg ook aardig wat te verduren. Beide kampen bestookten de agenten met bierflesjes en glazen. Uiteindelijk konden 47 hooligans worden gearresteerd, waaronder organisator Andrew Porter. Het gevecht had hij wel gemist; de taxi waar Porter inzat kwam vast te zitten in het verkeer.

De rechter veroordeelde naast 18 anderen ook Andrew Porter. Omdat hij al 24 strafbare feiten op zijn kerfstok had kreeg de hooligan maar liefst vijf jaar celstraf en een stadionverbod van tien jaar, voor samenzwering tot het plegen van gewelddadigheden. De andere veroordeelde hooligans kregen gezamenlijk 39 jaar celstraf opgelegd. Niet mals dus. Misschien moeten de heren even een praatje maken met deze vader?

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020