Excite

Twaalf doden bij aanslag in Parijs

  • © Getty Images
Een terroristische aanslag in Parijs heeft tot nu toe al twaalf levens geëist. De aanslag werd gepleegd op de redactie van het satirische magazine Charlie Hebdo. Er vielen in ieder geval twaalf doden en tien gewonden. Vijf van die tien gewonden zouden zich nog in kritische toestand bevinden.

De aanslag zou gepleegd zijn door twee gemaskerde mannen, die riepen dat ze de profeet kwamen wreken. Van de slachtoffers zouden nog tien doden in het gebouw liggen, terwijl één persoon buiten werd neergeschoten. Onder de slachtoffers zouden bovendien drie agenten zijn, maar het is nog niet duidelijk of deze agenten ook overleden zijn, of dat ze alleen gewond zijn geraakt.

De Franse president Hollande heeft al aangegeven dat het hier zeker om een terroristische aanslag gaat. De twee daders zouden eerst gemaskerd naar binnen zijn gegaan met Kalashnikovs. Een paar minuten later begonnen ze te schieten. Toen ze de redactie weer verlieten, schoten ze wild om zich heen en raakten ze onder meer winkelruiten en een politieauto.

In 2011 werd ook al een aanslag gepleegd op de redactie van Charlie Hebdo. Toen werd een Molotovcocktail naar binnen gegooid. Dit zou een reactie zijn geweest op een eenmalige uitgave van het blad waarin de profeet Mohammed naar voren kwam. Hij zou zogenaamd de gastredacteur van die uitgave zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021